Oogzorg

Goed zien en er goed uitzien, dat is waar het om gaat in het vak van de opticien. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een hulpmiddel nodig om goed te kunnen zien. Of het nu gaat om een bril voor veraf of dichtbij, met ontspiegelde of gekleurde glazen, om harde of zachte contactlenzen, je kunt hiervoor terecht bij een opticien. Of je daar met jouw specifieke kijkwensen het juiste product krijgt, hangt vooral af van het vakmanschap van de opticien. Een opticien heeft verstand van ogen en van mode. Met een bril moet je immers scherp kijken en er goed uitzien!

NUVO Keurmerk

Bent u op zoek naar een nieuwe bril of contactlenzen?  Bergambacht Optiek is een winkel met het NUVO Keurmerk. dat houdt in dat er vrijwel altijd een medewerker aanwezig die tenminste het mbo-diploma opticien heeft behaald. Waarom letten op het NUVO Keurmerk, iedere opticien is toch gediplomeerd?

Veel mensen denken dat iedere opticien een vakdiploma heeft. Helaas is dat onjuist. In ons land mag iedereen zich opticien noemen en zomaar oogmetingen uitvoeren. Vanzelfsprekend geen ideale situatie. De brancheorganisatie NUVO vindt het dan ook belangrijk dat iedereen bij een optiekwinkel kan rekenen op deskundigheid en up-to-date vakbekwaamheid. Daarom spant de NUVO zich in om de overheid te overtuigen van de noodzaak om het beroep van opticien te beschermen.

Maar totdat dat geregeld is, biedt de NUVO zelf zekerheid. Als u uw bril of contactlenzen koopt, let er dan op dat u dit bij een bedrijf doet dat NUVO erkend is. Dan weet u zeker dat hier de vakkennis aanwezig is.

Geen zorgen meer om de kosten van uw brillenglazen en/of contactlenzen

We zijn aangesloten bij FAMED. Hiermee kunnen wij de afhandeling van de vergoeding direct met uw zorgverzekeraar regelen. De vergoeding wordt direct in mindering gebracht op de factuur en u hoeft zelf niets meer te doen. De meeste mensen weten niet of ze in aanmerking komen voor vergoeding en er wordt vaak onterecht de indruk gewekt dat u alleen terecht kunt bij grote optiekketens.  Onjuist, want iedere zorgverzekeraar geeft u, indien u het juiste pakket hebt, een vergoeding op brillenglazen bij elke opticien. Dus ook bij ons!


OOGDRUK CONTROLE

Elke eerste woensdag van de maand hebben wij inloopspreekuur voor het meten van uw oogdruk.
Inloopspreekuur van 13.00uur tot 15.00uur.

het spreekuur is er voor mensen:

  • met een verhoogde oogdruk zonder aantoonbare schade aan de oogzenuw;
  • die een verhoogd risico hebben op het krijgen van glaucoom, doordat het in de familie voorkomt.

 

 

nuvo_keurmerk_knipperend_2018