Zonneglazen

Niet alle zonnebrillen zijn hetzelfde!

Wist u dat een stijlvol montuur niet het enige is waarop u moet letten als u een zonnebril koopt? Allereerst moet u zich bedenken dat de bril glazen heeft van de beste kwaliteit die op maat zijn gemaakt voor uw ogen en behoeften. De belangrijkste functie van de zonnebril is bescherming van uw ogen tegen potentieel schadelijke UV-stralen. Dergelijke gepersonaliseerde zonnebril glazen zijn vrijwel voor iedereen verkrijgbaar, ongeacht of u wel of geen bril nodig hebt om uw gezichtsvermogen te corrigeren. Maar een veelheid aan keuzes kan ook erg verwarrend zijn. Wij helpen u graag bij uw keuze door een aantal belangrijke functionele opties voor uw ideale bril te bespreken.

Mocht u nog meer vragen hebben betreffende de zonneglazen,dan staan wij u graag te woord in onze winkel. Wij hebben de nieuwste kleuren samples zonneglazen van Zeiss  en kunnen u hierdoor een goed advies geven.

Of u nu een langlaufer bent, marathons loopt of tennist, fietst, jogt, golft of u ontspant op het strand – als u zeker wilt zijn dat uw zicht optimaal is terwijl u uw sport uitoefent of van uw vrije tijd geniet, dan kunt u niet om een goede zonnebril heen. Ook voor vrijetijdsactiviteiten zijn ze onmisbaar. Een hoogwaardige bril beschermt niet alleen uw ogen, maar zorgt ook dat u een goed en helder zicht hebt.

Gepolariseerde brillenglazen
Veelzijdige brillenglazen voor in de zon, tijdens het rijden en vele andere situaties. Skiërs, piloten en watersportliefhebbers zijn er enthousiast over. Echter, deze brillenglazen zijn ideale oplossingen voor vrijwel iedereen die een bril draagt: brillenglazen met polariserende effecten.

Deze speciale brillenglazen voorkomen lichtweerkaatsingen en spiegelbeeldeffecten, die bijvoorbeeld worden teweeggebracht door zonnestralen op een nat wegdek, een watervlakte of metalen oppervlakken. Ze voorkomen vermoeide ogen omdat de ogen zich niet langer steeds moeten aanpassen aan wisselende lichtomstandigheden. Personen die deze brillenglazen dragen zijn over het algemeen veel meer ontspannen en voelen zich prima met hun bril

Vliegsport en golf
Het spreekt voor zich dat veiligheid in de lucht een uitermate belangrijke rol speelt. Daarom worden speciale brillen ook aanbevolen voor vliegeniers: Skylet sport. Deze bril is ideaal voor omstandigheden die een sterkere isolatie en bescherming tegen verblindend licht vergen.
Als, zoals bij golf, het spel erom gaat dat je een doel nauwkeurig lokaliseert en raakt, zorg dan dat u kiest voor een ideale sportbril die voor zulke toepassingen verkrijgbaar zijn. Golfers hebben op de green ook vaak last van verblindend zonlicht. Verspringende schaduwen en veranderende lichtomstandigheden kunnen het zicht enorm belemmeren – geen goede zaak voor de handicap van een golfspeler.
Specifieke brillenglazen die tegen de zon beschermen en speciale filterlenzen voor golfliefhebbers die helemaal zijn toegesneden op wat voor deze sportbeoefening nodig is, zijn nu verkrijgbaar: ProGolf.

 

Wintersporten
Uit onderzoek is gebleken dat slecht zicht de oorzaak is van 80 procent van alle blessures tijdens het skiën. Dit is niet zeer verbazingwekkend, aangezien de sneeuw 95 procent van het licht weerkaatst. Licht dat door de sneeuw wordt weerkaatst zorgt al gauw voor overbelaste ogen.

Het menselijk oog is van nature ingesteld op een lichtsterkte van 10.000 lux.  In besneeuwde gebieden moeten onze ogen zich aanpassen tot een soms wel tien keer hogere lichtsterkten. Om deze reden moeten de brillenglazen in een sportbril zijn voorzien van een uitstekend UV-filter en een klasse 3-kleurniveau. Ook kan een zogeheten polarisatiefilter nuttig zijn.

 

 

14.-BEELD-ZONNEGLAZEN-300x224